tag:blogger.com,1999:blog-33131521.post180126796123460597..comments2024-03-19T18:46:56.339+11:00Comments on where's the beef? Vegetarians in Melbourne: January 3, 2011: Thanh Nga Nine IICindyhttp://www.blogger.com/profile/07147906610629741961noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-33131521.post-41910713560818603882012-06-23T10:03:02.594+10:002012-06-23T10:03:02.594+10:00Nhân chuyến công tác ở Úc Đại Lợi, chúng tô...Nhân chuyến công tác ở Úc Đại Lợi, chúng tôi có ghé thăm tiểu bang Melbourne, nơi quy tụ đông đảo người Việt làm ăn, buôn bán, sinh sống. Nơi đến là đường Victoria vùng Richmond, chúng tôi chọn địa điểm ăn trưa tại nhà hàng số 150, Thanh Nga Nine (9) rất ngon và đông khách, nhất là giá cả rất phải chăng. Chúng tôi được đón tiếp rất niềm nở, săn sóc thực khách rất ân cần, chu đáo do chính chủ nhân nhà hàng_(Cô Nga)_đến giới thiệu những món đặc sản rất được ưa chuộng như bánh Khọt Sóc Trăng, gỏi cuốn tôm thịt đặc biệt ( thật ngon với thịt ba rọi, bún, tôm đỏ au cuốn rất khéo), bò bía, chạo tôm, bánh xèo (rất giòn, mỏng và thơm ngon) lại thêm bún mắm Sóc Trăng, bún măng vịt, miến gà, phở đặc biệt, rồi các loại cơm gà chiên dòn, cơm bò lúc lắc, cơm tấm bì sườn chả trứng ( vơi miếng sườn nướng rất mềm và ngon). Sau đó chúng tôi trở lại ăn tối với lẩu canh chua cá chẽm ( tươi sống), Thịt cá kho tộ, gà xào sả ớt( rất đậm đà hương vị Việt Nam), còn thêm cả rau muống xào tỏi, mực rang muối tiêu….Nơi đây quý vị ăn chay có cả một thực đơn ăn chay với đầy đủ Phở chay, Hủ tiếu, Bún bò Huế, bún mắm chay,….Đây là phần điểm sơ qua các món ăn ngon của nhà hàng Thanh Nga Nine để quý vị đến Úc Đại Lợi có một khái niệm trước mà không mất thời gian khi chọn món ăn. Nhà hàng cũng được trang trí màu sắc rất hài hòa, trang nhã, điểm đáng khen ngợi là sạch sẽ. Không khí trong nhà hàng luôn rộn rã, nhộn nhịp nhờ những câu chuyện với khách rất chân tình, nụ cười luôn thường trực trên môi của cô chủ tên Nga.<br /> Rời Úc Đại Lợi, trở lại quê nhà chúng tôi vẫn còn mang một ấn tượng đẹp nơi xứ lạ, đất khách lại có một nhà hàng ăn ngon với chủ nhân thân thiện với thực khách khi thấy đồng hương đến từ phương xa. Chúng tôi không quên sự tiếp đón của cô Nga và chồng cô là anh Tỹ-cũng là chủ nhân nhà hàng- Xin ghé thăm nhà hàng Thanh Nga Nine ở tiểu bang Melbourne nếu quý vị có dịp công du đến Úc Đại Lợi!<br /> --Người phương xa--Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14259724161870007310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33131521.post-70831989627146127512011-01-14T14:01:19.346+11:002011-01-14T14:01:19.346+11:00Johanna, I suspect the menu has indeed changed sin...Johanna, I suspect the menu has indeed changed since you blogged about this restaurant. There is now a note at the bottom of the vegetarian section noting that dishes contain mock meat, which can be replaced with vegetables on request. Maybe that's a response to your discussion with staff!<br /><br />AOF, I don't know Treit by name but he might have been the person who took our order; he had a nice manner about him and seemed to know the menu well.<br /><br />Mel, thanks for reporting on your two visits! Sounds like you found some dishes to love in the end. :-) While we were there I commented to Michael that I would visit TNN with him again and again, but probably not bring groups of friends due to the unreliable service.Cindyhttps://www.blogger.com/profile/07147906610629741961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33131521.post-77387784727041329802011-01-14T08:46:48.812+11:002011-01-14T08:46:48.812+11:00A trip to Ikea last night brought us back to Thanh...A trip to Ikea last night brought us back to Thanh Nga Nine so soon as hubby was determined to have his plate of mock fish-tofu. Even in my omni days I was never a seafood lover however I found the taste of this not to be overly fishy. He also selected the broccoli with garlic which was so much nicer than the water spinach we had previously. I ordered the vegetarian Pho and was expecting it to be full of mock meat (including fish balls which I definitely would have skipped) but I was pleasantly surprised when it arrived full of fresh vegies only - so delicious!!! The service was really quick as we arrived around 6:30 before they became busy. Loving Hut had been on the cards but that will have to wait until another time.Melnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33131521.post-5422161928081215672011-01-13T10:20:32.510+11:002011-01-13T10:20:32.510+11:00I love the pancakes and they are my main reason fo...I love the pancakes and they are my main reason for visiting. Last week has salt and pepper eggplant. More like battered deep fried eggplant, but nice if you like that kind of thing. If Treit (not sure spelling?) the owner is around, he's very helpful. Well worth speaking to him before you order to get his advice - whether it's to duck the faux meat or order the tastiest, most balanced vego banquet.GShttps://www.blogger.com/profile/11963643826578219126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33131521.post-59621657052705269352011-01-13T08:32:14.768+11:002011-01-13T08:32:14.768+11:00I had a family lunch last Saturday in Victoria St ...I had a family lunch last Saturday in Victoria St and being the vego I got to choose where we ate. Thanh Nga Nine had been on my hit list for a while but it didn't quite live up to my expectations, partly due to a poor selection of dishes on my part! My husband and I shared the spicy salted eggplant (which I didn't find spicy at all) and the water spinach with garlic which was OK. My sister had the mock fish-tofu and loved it (as did my husband when he snuck a bite). I have to agree that the service was quite poor, it took forever for our drinks to arrive and the food came out in dribs and drabs. I would like to go back and try the Pho one day though...Melnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-33131521.post-30630244845757370942011-01-12T15:55:07.406+11:002011-01-12T15:55:07.406+11:00I wonder if they have changed the menu since I was...I wonder if they have changed the menu since I was there - I had the pancakes with faux shrimp and couldn't cope with the shrimp - faux meat isn't my thing - but I would love some without the shrimp. <br /><br />Re: comment about the services - I can't remember it that well but remember talking to one of the staff about vegetarian dishes and the menu and he was really lovely and quite prepared to take on board feedbackJohanna GGGhttps://www.blogger.com/profile/08594201473931487490noreply@blogger.com